Menu

5 Mar 2015

Yüksek Kolesterollü Kişiler için Diyet


     Yüksek Kolesterol (LDL; kötü kolesterol) kişilerde kalp rahatsızlıklarına, yol açabilir. Bu nedenle, yüksek kolesterol için yapılan diyetler, aynı zamanda kalp için de yapılan diyetlerdir diyebiliriz.

Kötü kolesterol ve birçok hastalık, doğruca neler yediğimizle alakalıdır. Eğer diyetinize – dönemsel olarak değil, hayat alışkanlığı olarak – dikkat ederseniz, kötü kolesterolünüzü düşürür, damar/arter tıkanma riskinizi(atherosclerosis) azalatabilir ve dolayısıyla kalp krizi ve diğer kalp hastaklarının tetiklenmesini engelleyebilirsiniz.

Eğer damar tıkanıklığı bünyenizde oluşmaya çoktan başladıysa, sağlıklı beslenerek ilerleme hızını düşürebilirsiniz. Hayatınızda yaratacağınız küçük değişiklerle (beslenme ve hareket) damarların daralmasını yavaşlatır ve hatta durdurabilirsiniz.


3 Mar 2015

İki Kişilik, Ucuz Diyet

Bu diyet, 15 kilo ve üzeri kilo vermek isteyen kişiler için. Eğer bundan daha az kilo, diyelim ki 5 kilo, için bir diyet arıyorsanız, aramakta olduğunuz diyet bu değil. Çünkü istediğiniz etkiyi almayacaksınız. Çünkü bu diyet diğer



Bu diyet ile kilo veremeyeceğinizi düşünmeyin. Fakat, fazla kilosu olmayan sadece kısmi bir cilt altı yağlanması yaşayan kişiler için, bu diyet daha çok mevcut kiloyu barındırıcı etki taşıyacaktır.

Bu diyet için, yiyeceklerin miktarını ölçebileceğiniz bir tartıya ihtiyacınız olacak. Marketlerde satılan, ucuz bir tane almanız iş görecektir. Tabi ki dilerseniz, daha kaliteli bir ürün almak sizin tercihinize kalmış. Ölçüleri gram olarak vereceğim ve ta ki oranlara alışana dek, her bir yiyeceği tartmalısınız. Bu nokta çok önemli.

2 Mar 2015

Fazla Kilolardan Kurtulmak için Yaz Diyeti

Bu diyet, bir şeyler pişirirken çok fazla vakit harcamak ve ağır yiyecekler yemek istemediğimiz, yaz günleri için. J Bu diyetin yaz diyeti olarak adlandırılmasının nedeni içerisinde birçok yazın daha çok bulunan sebzenin olmasından kaynaklanır. Fakat, bu isim sizi aldatmasın. İstediğiniz herhangi bir mevsim de bu diyeti uygulamanız mümkün.

Bu diyet esasen bayanlar için hazırlanmış olup, kalori hesabı bir bayanın günlük kalori ihtiyacı baz alınarak yapılmıştır. Bu nedenle, bu diyeti uygulamak isteyen bir bey varsa, miktarları biraz arttırmak durumunda.


Protein diyeti nedir ve nasıl işler?

Protein diyeti, belki de en etkili diyettir. Özellikle, spor ile beraber yapıldığında.

Proteince Zengin Yiyecekler

Kırmızı/Beyaz Et ve Balık Eti
Yumurta
Süt ve Süt Ürünleri (Peynir, Yoğurt, vb.)

Proteince zengin olup, az yağ ve karbonhidrata sahip pek fazla yiyecek yoktur. Çoğu yiyecek madde doğal halde bu besin öğelerinden belirli yüzdelerde olacak şekilde her zaman bulundurur. Protein diyetinin temel prensibi, vücutta kolaylıkla yağa dönüşen ürünleri tüketmemeye özen göstermekten geçer. Esas olarak, proteince zengin yiyecekler ve karbonhidrat yönünden zengin olmayan sebzeleri tüketmek gerekir. Spor yapmanın önemi, yağlar yakılırken, kas kitlesinin korunmasını sağlamasıdır. Bu sayede verdiğiniz kiloyu kaslardan değil, yağlardan verebilirsiniz.




Gelin Adayları için Süper Etkili Diyet

Bu, gelin adayları süper etkili diyet, çabucak forma girmesi gereken Lili için özel olarak hazırlandı.

Lili, diyete başlamadan önce 84 kiloydu ve üç aylık program sonrası 65 kiloya inmek hedef olarak belirlendi.

Lili’ nin hedefi, üç ayda 19 kilo kaybetmek. Bu da bir ayda yaklaşık olarak 6 kilo demektir ve doktorların önerdiği ‘bir ayda 4 kilodan fazla vermeyin’ kuralını biraz çiğniyor. Fakat, Lili’nin hayatında bundan daha zararlı alışkanlıklar vardı. :)
Gelinliğinin içerisinde iyi görünmek için, Lili’nin hedefi açık seçik önündeydi. Bu güçlü motivasyon, onun üç ayda 19 kilo kaybetmesine olanak tanıyacaktır.
Bu diyet zorlayıcı bir diyettir; çünkü, amaç uğruna birçok şeyden fedakarlık gerektirir. Fakat, gelinlik uğruna bu fedakarlıkları yapmaya değer. :)

Karbonhidrat Oranı Düşük Diyet

Kilo kaybetme konusunda en etkili diyetlerden biri karbonhidrat oranı düşük diyettir. Çoğu diyetin problemi, karmaşık oluşları, bolca yemek pişirme ihtiyacı, bir sonraki gün için bile bugünden bir hazırlık yapma ihtiyacı ve önceden belirlenmiş, fakat her zaman uyulamayacak saatlerde yemek yeme zorunluluğunun olmasıdır.

Karbonhidrat oranı düşün diyetin amacıysa, hayatları zaten fazlasıyla yoğun olduğundan yemek pişirmeye ya da karmaşık şablonlara vakit ayıramayacak, fakat, kilo vermek isteyen insanlar için olmasıdır.

Sabahları çay veya kahve içme alışkanlığınız varsa, bunu şeker kullanmadan devam ettirmelisiniz. Eğer ki, ille şeker kullanma ihtiyacı duyuyorsanız, bir çay kaşığının 3/4 ‘ ü kadar şeker kullanabilirsiniz. Esmer şeker ya da rafine edilmemiş şekerleri kullanmaya özen gösterin.

Benim Hakkımda

Merhaba,

Benim adım Kremena Koeva. Diyet ve fitness uzmanıyım. İki yıldan uzun süredir diyet ve fitness konularında araştırmalar yapıyorum ve harika sonuçlarını kendimde görüyorum. Ayrıca bu yolla, arkadaşlarıma ve tanıdıklarıma da fazla kilolarından kurtulmaları konusunda yardımcı olabiliyorum. Tecrübelerimi bu site aracılığıyla sizlerle de paylaşmak istiyorum. Sizlere yardımcı olarak forma girmenizi ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlamaktan mutluluk duyarım. :)