Menu

2 Mar 2015

Fazla Kilolardan Kurtulmak için Yaz Diyeti

Bu diyet, bir şeyler pişirirken çok fazla vakit harcamak ve ağır yiyecekler yemek istemediğimiz, yaz günleri için. J Bu diyetin yaz diyeti olarak adlandırılmasının nedeni içerisinde birçok yazın daha çok bulunan sebzenin olmasından kaynaklanır. Fakat, bu isim sizi aldatmasın. İstediğiniz herhangi bir mevsim de bu diyeti uygulamanız mümkün.

Bu diyet esasen bayanlar için hazırlanmış olup, kalori hesabı bir bayanın günlük kalori ihtiyacı baz alınarak yapılmıştır. Bu nedenle, bu diyeti uygulamak isteyen bir bey varsa, miktarları biraz arttırmak durumunda.



İlk Gün


Kahvaltı – 400 ml. yoğurt ile bir yemek kaşığı yulaf (Bildiğimiz işlenmemiş yulaf, müsli değil. Şeker ya da bal eklemeyin.) Bir bardak kahve ya da çay(şekersiz). Bundan ayrı olarak bir bardak su için. Dilerseniz daha fazla su içmeniz elbette, mümkün. Fakat, bir bardak olarak belirtilmesinin nedeni, es geçilmemesini mutlak kılmak içindir. Bundan sonraki öğünler için yine aynı şekilde belirtilecektir.
Kahvaltının kalori tutarı ~280 kaloridir.

Öğle Yemeği – Sebzeler eşliğinde, üç adet yumurta. Bir diğer değişle menemen. Domates, yeşil biber ve soğan kullanabilirsiniz. Yağ kullanmamaya özen gösterin. Bir büyük kase, cacık. Bir bardak su.
Öğle yemeğinin kalori tutarı ~250 – 300 kaloridir.

Ara Öğün – 200 g. çilek, kavun, karpuz ya da şeftali. Bir bardak su.
Ara öğünün kalori tutarı ~64 kaloridir.

Akşam Yemeği – Izgara balık(300 g. kadar) ve dilediğiniz şekilde hazırlayabileceğiniz büyük bir salata. Taze sebzeler ile hazırlayın ve patates ile mısır kullanmayın. Bir yemek kaşığı yağ, az bir miktar tuz ve sirke kullanmanız tercihinize kalmıştır. Bir bardak su.
Akşam yemeğinin kalori tutarı ~300 kaloridir.

 İkinci Gün

               
Kahvaltı – Peynir ile yulaf(3 yemek kaşığı yulaf, 50 – 100 g. beyaz peynir, 1 tatlı kaşığı tereyağı). Üzerine sıcak su dökerek, lapa yapın. Bir bardak su.
Kahvaltının kalori tutarı ~250 kaloridir.

Öğle Yemeği – Tercihinize göre 200 g. et(balık, dana, hindi, tavuk, vs.). Yağ kullanmadan ızgarada hazırlayın. Dilediğiniz şekilde hazırlayabileceğiniz büyük bir salata. Taze sebzeler ile hazırlayın ve patates ile mısır kullanmayın. Bir yemek kaşığı yağ, az bir miktar tuz ve sirke kullanmanız tercihinize kalmıştır. Bir bardak su.
Öğle yemeğinin kalori tutarı ~350 kaloridir.

Ara Öğün – 200 g. kiraz, kayısı, kavun, karpuz ya da şeftali. Bir bardak su.
Ara öğünün kalori tutarı ~126 kaloridir.

Akşam Yemeği – Biber dolması. Fakat, bu biber dolmasını içpilav yerine peynir ile hazırlayacağız. 100 g. az yağlı ya da yağsız peyniri(lôr) biberlerin içine doldurarak, fırında hazırlayın. Bir kase cacık. Bir bardak su.
Akşam yemeğinin kalori tutarı ~200 kaloridir.

Üçüncü Gün

               
Kahvaltı – 2 adet diyet pankek. Aşağıda vereceğim tarif, başkalarının da sizinle beraber yiyecek olması ihtimaline karşın, 6 adet pankek içindir.
·         3 adet yumurta,
·         2 yemek kaşığı bulgur unu (20 g),
·         2 yemek kaşığı yulaf unu (20 g),
·         Bir tutam tuz,
·         6 yemek kaşığı yoğurt (120 g kadar),
·         3 yemek kaşığı su ,
·         30 g zeytin yağı (tavayı yağlamak için),
·         Garnitür olarak 200 g. beyaz peynir.

Bir bardak su.
Kahvaltının kalori tutarı ~350 – 400 kaloridir. Tam da şampiyonlara yaraşır bir kahvaltı! J

Öğle Yemeği – 300 g. balık eti. Yağ kullanmadan ızgarada hazırlayın. Dilediğiniz şekilde hazırlayabileceğiniz büyük bir salata. Artık nasıl bir salatadan bahsettiğimizi iyi biliyorsunuz. J Bir bardak su.  
Öğle yemeğinin kalori tutarı ~300 kaloridir.

Ara Öğün – 25 g. kuruyemiş (ceviz, badem, fıstık, fındık) Bir bardak su.
Ara öğünün kalori tutarı ~160 kaloridir.

Akşam Yemeği – Yoğurt ve sarmısak eşliğinde hazırlayacağınız, enfes bir fırında kabak. Fırın tepsisi içerisine yağlı bir kağıt koyarak, halka şeklinde doğrayacağınız kabak dilimlerini sıra sıra yerleştirin. Yağ kullanmadan pişirin. Hazır olduklarında sarmısaklı yoğurt ve dilediğiniz baharat ile süsleyin. Bu öğün dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Kişisel bir not olarak, kırmızı biberden kaçınmanızı öneririm. Kırmızı biber iştah açıcı özellik taşır. Bir bardak su.

Dördüncü Gün

               
Kahvaltı – Kızarmış ekmekle hazırlayacağınız sandviç. 1 dilim tam tahıllı ekmeği güzelce kızartın. Üzerini 25 g. kaşar ya da 50 g. beyaz peynir ve 50 g. hindi ya da tavuk jambon. Bir bardak ayran. Bir bardak su.
Kahvaltının kalori tutarı ~220  kaloridir.

Öğle Yemeği – 300 g. balık eti. Yağ kullanmadan ızgarada hazırlayın. Dilediğiniz şekilde hazırlayabileceğiniz büyük bir salata. Bir bardak su.  
Öğle yemeğinin kalori tutarı ~300 kaloridir.

Ara Öğün – 200 g. çilek. Bir bardak su.
Ara öğünün kalori tutarı ~64 kaloridir.

Akşam Yemeği – Yoğurt ile süsleyeceğiniz, taze fasülye. Salçayı, yemeğe renk vermesi için, az miktarda kullanabilirsiniz.  Yağı kısabildiğiniz kadar kısın. Bu öğünde dilediğiniz ölçüde yiyebilirsiniz. Bir bardak su.

Beşinci Gün

               
Kahvaltı – 200 g. yoğurt ve 200 g. meyve. Bir bardak su.
Kahvaltının kalori tutarı ~200 kaloridir.

Öğle Yemeği – Yağsız olarak hazırlayacağınız menemen. Bir kase cacık. Bir bardak su.  
Öğle yemeğinin kalori tutarı ~300 kaloridir.

Ara Öğün – 25 g. kuruyemiş (ceviz, badem, fıstık, fındık) Bir bardak su.
Ara öğünün kalori tutarı ~150 kaloridir.

Akşam Yemeği – İçerisine kıyma koyabileceğiniz bir çorba tercih edin. Patates ve pirinç kullanmayın. Dilediğiniz ölçüde çorba içebilirsiniz. Bir bardak su.

Eğer bu diyet ile etkili şekilde kilo vermek istiyorsanız, spor yapmayı ya da evde yapabileceğiniz egzersizleri yapmayı ihmal etmeyin. Herhangi bir, sizi bol harekete sürükleyecek sporu, günde 20 – 30 dakika süreyle yapmanız yeterli olacaktır. Merdiven inip çıkmak, tempolu yürüyüş bile bunun için yeterli olacaktır.
Egzersizlerinizi yemek yedikten 2 saat sonra yapın. Günün hangi saatinde bu egzersizleri yaptığınız önemli değildir. Ancak, üç ana öğünden birini kesinlikle spor yaptıktan hemen sonra yiyin.


Bol şans!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder