Menu

12 Mar 2015

Vejetaryen Diyeti



Bir vejetaryenin kilo vermesi oldukça zordur. Özellikle bir protein diyeti ile. Çünkü çoğu protein kaynağı yiyecek et, yani hayvansal üründür.

İşte, et yiyemeyen insanlar için bir protein diyeti!

Vejetaryenler için protein diyeti, 2, 3 ya da 4 hafta süreyle uygulayabilirsiniz. Fakat, bundan sonra daha farklı yiyecekler tüketmelisiniz. Çünkü bir diyeti çok uzun bir süre uygulamak, sağlıklı değildir.

Bu diyette yoğunlaştığımız nokta, protein içeren yiyecekleri, iyi(yavaş) karbonhidratlar ile bir arada yemektir. Vejetaryen yiyecekler arasında, sadece protein içeren hiçbir yiyecek yoktur.




Margarine


Ailecek uzun süredir margarin tüketmiyoruz.

Bunun ardında yatan nedense, margarinin nasıl üretildiğini ve içerisinde ne gibi maddeler olduğunu öğrenmiş olmam. Belki aranızda hala margarin kullananlar, nasıl üretildiğini bilmiyor olabilirler. Bu nedenle bu makaleyi yazarak sizlerle paylaşma kararı aldım.

Aşağıda, adım adım, margarinin nasıl üretildiğini sizlerle paylaşacağım. Umarım bunları okuduktan sonra, bu “çöpü” yemeden önce birkaç kez düşünürsünüz.

10 Mar 2015

Oruç Diyeti 5:2


     Merhaba,
Bu makalede sizi, “Oruç Diyeti” ile tanıştıracağım.
Bu diyeti internet üzerinden, yeni olarak buldum. Henüz denememiş olsam da, bu diyeti sizlerle paylaşacağım ve şu an bu makaleyi okumakta olan, daha önceden denemiş bir takipçimiz varsa ya da okuduktan sonra deneyimlerini aktarmak isteyen takipçilerimiz varsa, lütfen yorumlar kısmına notları düşsünler.



İşte Oruç Diyeti’ nin temel prensipleri:

Kabızlık Diyeti


Bu diyet bağırsakları normal olarak çalışan, fakat nadir de olsa bazı gündelik sebeplerden ötürü kabızlık yaşayan insanlar içindir. Eğer sık sık ya da belirli aralıklarla tekrar eden bir kabızlık yaşıyorsanız, bu diyet kısa bir süre için yardımcı oluyormuş gibi görünebilir. Fakat, aslen yaşadığınız problem tıbbi niteliktedir. Bu nedenle, derhal doktorunuzla iletişime geçin! Günde bir kez tuvalete çıkmak normal orandır. Fakat, 2 – 3 günde bir olacak şekilde tuvalet ihtiyacınızı gidermek sizin için bir düzen haline geldiyse, kronik kabızlık yaşıyorsunuz demektir. Derhal doktorunuzla görüşerek, gerekli önlemleri alın. 

Diyetteki Bayanların 10 Kuralı :)


  1. Başkasının yemeğinden tatmak, diyeti bozmaz!
  2. Eğer kimse sizi yemek yerken ya da bir şeylerin ucundan tırtıklarken görmediyse, fazladan kalori almadınız demektir.
  3. Eğer ayakta yemek yerseniz, kaloriler kalçalara oturmadan doğrudan bacaklara gider. Yürürken de bunları eritebilirsiniz!
  4. Eğer kek yanında gazlı içecek içerseniz, gazlı içecek keki eriteceği, kek de gazlı içeceği emeceği için, birbirlerinin vücut üzerindeki etkilerini sıfırlarlar.
  5. Tıbbi yiyecekler, sayılmaz! Örneğin çikolata hem enerji verir, hem de bir anti – deprasandır.
  6. Salataya eklenen soslar, yumurtalar, peynirler, zeytinler sayılmaz. Ne de olsa salata yiyoruz. Vücuda büyük faydası var!
  7. Sinemada bir film izlerken yenilen yiyecekler, diyeti hiç mi hiç bozmaz! Sonuçta, bunlar eğlencenin bir parçası, öğlen yemeğinin değil!
  8. Tatlıların ucundan tırtıkladıklarınız, diyeti bozmuş sayılmaz. Bütünü yenmedikten sonra, vücuda kalori alınmaz ki.
  9. Yemek pişirirken, tadına baktığınız yemek örnekleri kalori barındırmaz...
  10. Eğer birisiyle yemekteyseniz ve aynı miktarda yiyorsanız, fazla kaloriler vücuda girmez. Sonuçta yanınızdaki de aynı miktar yemedi mi?