Menu

10 Mar 2015

Kabızlık Diyeti


Bu diyet bağırsakları normal olarak çalışan, fakat nadir de olsa bazı gündelik sebeplerden ötürü kabızlık yaşayan insanlar içindir. Eğer sık sık ya da belirli aralıklarla tekrar eden bir kabızlık yaşıyorsanız, bu diyet kısa bir süre için yardımcı oluyormuş gibi görünebilir. Fakat, aslen yaşadığınız problem tıbbi niteliktedir. Bu nedenle, derhal doktorunuzla iletişime geçin! Günde bir kez tuvalete çıkmak normal orandır. Fakat, 2 – 3 günde bir olacak şekilde tuvalet ihtiyacınızı gidermek sizin için bir düzen haline geldiyse, kronik kabızlık yaşıyorsunuz demektir. Derhal doktorunuzla görüşerek, gerekli önlemleri alın. 


Mevzubahis diyetimiz ilk gruptaki, yani her gün tuvalet ihtiyacını gören, fakat zaman zaman kabızlık yaşayan kişiler, için.
  
1   Gün 


Öğlene dek, her saat başı bir bardak olacak şekilde, toplamda 1 litre süt için. Süt oda sıcaklığında ve %3 ~ 5 yağlılık oranında olmalıdır.
Son bardak sütü içtikten iki saat sonra elma yemeye başlayın. Her bir saatte bir olacak şekilde, üçer elma yiyin. Burada saatleri dakikası dakikasına takip etmeniz gerekmiyor. Elmalar, midenizi biraz şişirebilir ve bu nedenle rahatsızlık duyabilirsiniz. Fakat, bu sadece geçici bir durumdur ve hızlıca geçer. Eğer yaz aylarındaysanız ya da marketinizden armut bulma şansınız varsa, sadece elma yerine armut ve elmaları karıştırarak veya sadece armut yemek mümkün ve isteğinize kalmıştır.
Akşam yemeğinde salata yiyeceğiz. Domates ve peynirden güzelce bir salata hazırlayın. Kendinizi fazlasıyla aç hissediyorsanız, tam tahıl ekmeği tüketebilirsiniz. Bir dilimden fazla tüketmemeye çabalayın. Beyaz ekmek yemeyin. Çünkü, beyaz ekmekte lif yoktur; tercih ettiğiniz lif içerecek bir ekmek, tam tahıl ekmeği gibi, olmalıdır.
Burada yatan fikir, ilk günü selüloz, lif ve bağırsakları çalıştıracak şeyler yemektir.
Bu gün kendinize özen göstermelisiniz. Evde kalın ve kendinizi yorgun ya da takatsiz hissediyorsanız, spor, egzersiz veya zorlayıcı şeyler yapmayın.
  
2 Gün


 Şimdiye dek tuvaleti kullanmış olmalısınız. Fakat, yine de küçük bir diyet tutalım.

Kahvaltıda bir elma.
Öğle yemeği için bir önceki akşam yediğimiz gibi, domates ve peynirlerle hazırlayacağımız güzel bir salata yiyelim. Yanında 100 g. fırında patates yiyeceğiz.
Öğle yemeğinden bir saat sonra, bir bardak kahve ya da çay içebilirsiniz. Çay ve kahve mide baskılayıcı özellikte olduğu için, öğlen yediğimiz salatanın yaratabileceği şişkinlik hissini bastıracaktır.
Akşam yemeği için ızgara balık ve yine domates ile peynirden bir salata yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder